Kil Maskesinin Faydaları Ve Kullanımı


Kil maskesinin faydaları ve kullanımı eskilerden beri bilinmekte ve uygulanmaktadır. Kil maskesi, mineraller bakımından oldukça fazla zengindir. Kil maskesinin aynı zamanda cilde saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları bulunmaktadır. Kil maskesinin faydaları ve kullanımı hakkında pekte bilgi birikiminiz yoksa doğru adrestesiniz.

Kil, yanardağlardan çıkan lavlardan türemiş bir maddedir. Bu nedenle kilde aşırı miktarda mineral ve çok çeşitli mineraller bulunmaktadır. Kil maskelerinin kendi içinde renk grupları mevcuttur. Bu renk grupları sarı, beyaz, yeşil ve pembe olarak çeşitlenmektedir.

Kil maskelerinin içinde çok fazla mineral bulunmasından kaynaklı cilde sayısız faydası bulunmaktadır. Cilt maskesinin tarihçesi antik çağlara kadar dayanmaktadır. Cilt maskeleri ile alakalı bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret ettiyseniz bu konu ile alakalı oldukça yararlı bilgiler edineceksiniz.

Kil Maskesinin Faydaları Ve Kullanımı

Kil Maskesinin Faydaları Ve Kullanımı
Kil Maskesinin Faydaları Ve Kullanımı

Cilt maskesi, cildinizdeki fazla yağları alır. Bununla birlikte cildiniz arınır ve oldukça parlak bir yüze sahip olursunuz. Cilt maskesi, aynı zamanda cildiniz fazla yağlanmasının önüne geçer ve cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olur.

Cilt maskesi, cildin gözeneklerini derinlemesine temizlemektedir. Böylelikle temizlenen cilt aynı zamanda sıkılaşır.
Cilt maskesi, cildinizin renginde tonaj farkı var ise bu farkı kapatmanıza ve cildinizin tek ton bir renge bürünmesine olanak sağlar.

Kil maskesi, eğer ki düzenli olarak kullanılır ise sivilce ve aknelerin oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.
Cildinizde ölü derilerin birikmesi ciltte pütürlenme yapmaktadır. Cilt maskesi kullanarak cildinizdeki ölü derilerden arınıp cildinize pürüzsüz bir görüntü kazandırabilirsiniz. Ancak bunun için cilt maskesini düzenli olarak kullanmalısınız.
Cildiniz aşırı güneşe maruz kaldığınız yüzünüzde yer yer koyulaşma görülebilir ve bu da çokta hoş bir görüntü değildir. Cilt maskesini düzenli olarak kullanarak cildinizdeki bu koyuluktan kurtulabilirsiniz.

Kil maskesinin kendi içinde renk gruplarına ayrıldığından bahsetmiştik. Bu renk gruplarının yine kendi içinde cilde ekstra ayrı ayrı faydaları bulunmaktadır. Şimdi o renklerin kendilerine özgü olan farklarına bir göz atalım.

Beyaz Kil Maskesi Faydaları

Beyaz kil maskesinin diğer kil maskeleri arasındaki en büyük farkı cildi toksinlerden arındırıyor olmasıdır. Beyaz kil maskesi aynı zamanda cildinizin dinç ve canlı bir görüntü kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Beyaz kil maskesi, cildinizdeki sebum oranını düşürmektedir. Bu da cildinizde ki gözeneklerin oldukça hızlı açılmasını sağlamaktadır. Ufak bir uyarıda da bulunalım; beyaz kil maskesi cildinizdeki sebum oranını düşürmesinden dolayı cildinize beyaz kil maskesi uyguladıktan sonra mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.

Pembe Kil Maskesi Faydaları

Pembe cilt maskesi özellikle hassas cilde sahip olanlar tarafından tercih edilmektedir. Yeşil cilt maskesi de cildi aşırı yağlı olan kişiler tarafından genel olarak tercih edilmektedir.

Pembe kil maskesini hassas cilde sahip olan insanların tercih etmesinin en büyük sebebi maskeyi temizlerken cildin asla tahriş olmamasından kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte pembe cilt maskesi, yıpranma ve çabuk tahrişin önüne de geçmektedir. Pembe kil maskesi, ciltteki kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu kan dolaşımı da cilde ayrı bir canlılık ve aydınlık katmaktadır.

Kil Maskesi Tarifi

Kil maskesi yapmak oldukça basittir. Kil maskesi yapmak için sadece kile ve suya ihtiyacınız vardır. Yeterli miktarda su ve bir miktar kili muhallebi kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Kil maskesi muhallebi kıvamına geldikten sonra yatmadan 1 saat kadar önce cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. 20 dakika geçtikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın ve kilden tamamen arındırın. Düzenli olarak yüzünüze cilt maskesi uyguladığınız takdirde yüzünüzde meydana gelen dinçliği ve canlılığı çok kısa süre içerisinde sizde fark edeceksiniz.

Maya Maskesi Nasıl Yapılır Ve Faydaları Nelerdir konumuzu da okumanızı öneririz.


doktortavsiyesi

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir