Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modelleri 2018


Büyük beden uzunca bir süre farklı alternatifler ve renk çeşitliliği bulunamayan zorlu bir giyim pazarıydı. Oysa son yıllarda tesettür modasında büyük bedene de oldukça geniş bir yer verildi. Artık kadınlar 38 bedenden 56 bedene kadar kendilerine göre her türlü elbiseye, istedikleri beden ölçülerinde ve arzu ettikleri model ve tasarımda sahip olabiliyorlar.

Piyasaya baktığımızda büyük beden kıyafetlerin sirkülasyonu ve satışı, var olan talepler de oldukça fazla. Bu sebeple büyük bedene dair her konunun bilinmesi açısından bu yazımızı sadece tesettürlü büyük beden abiye elbise konusuna ayırdık. Sizi hem daha da bilinçlendirecek, hem de bilginizi artıracak yazımızı buyurun okumaya:

En Trend Büyük Beden Abiye Elbise Modelleri:

Büyük Beden Tesettür Abiye
Büyük Beden Tesettür Abiye (Kaynak)

Burada karşımıza sıkça çıkan birkaç elbise modelinden bahsetmek istiyoruz. Ve bu modellerin büyük beden kadınların üzerinde oldukça şık ve hoş durduğunu baştan belirtmek isteriz.

Payetli Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Payetli Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Payetli Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

Adından anlaşıldığı üzere, elbisenin belden yukarısı ve uzun kolları tamamen payet işlemelidir. Açık renk payet tasarımı ve koyu renk bir elbise ile oldukça şık ve hanımefendi bir kıyafet tarzı oluşturmaktadır.

Pileli Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Pileli Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Pileli Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

Elbisenin tümü tamamen sade olan, göğüs, kol, yaka gibi bölümlerinde hiçbir özellik bulunmayan, fakat elbise aşağı doğru hafifçe genişleyen pileler ile inen bir büyük beden tesettürlü abiye modelidir. İstenirse elbisenin üzerine elbiseyle aynı renkte tülden bir pelerin katılabilir.

Parıltılı Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Parıltılı Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Parıltılı Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

Elbisenin üst kısmını tül gibi ince bir malzemeden bir kat vardır. Yelek gibi duran ön kısmı sayesinde alttaki parıltılı kısım da gözükür ve elbiseye şık ve göz alıcı bir hava ve detay katar.

Şifon Parçalı Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Şifon Parçalı Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Şifon Parçalı Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

Bu model elbise de yine elbisenin üzerinden aşağı indikçe açılan (ters V biçiminde) bir tülü ile, elbisenin tek renk sade tonunu ortaya çıkarır. Elbise göğüs kısmından hafifçe oturur ve aşağı kadar aynı genişlikte iner. Tül kısmın başladığı yeri kapsayan alana kolye gibi bir ayrıntı yer aldığında daha şık gözükür.

Nakış Detaylı Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Nakış Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Nakış Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

Elbisenin üst kısmında hafif parıltıları olan, ve sağ veya sol yanından (yalnızca bir tarafından) boyundan aşağı kadar uzanan nakış detaylar yer alan büyük beden tesettürlü abiye modelidir. Kol kısımları da tülden yapılanlar da oldukça dikkat çekmektedir.

Taş Detaylı ve Dantelli Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Taş Dantelli Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Taş Dantelli Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

Yaka kısmı ve kol kısmının bitimi taşla işlenmiş, ve elbisenin üst kısmında dantelden ince bir tabaka yer alır, bu dantelin boyu elbisenin boyundan birkaç santim daha uzun olduğu için, etek boyu kısmında dantel göze çarpar. Sade ve düz bir kesimde yapılan bu elbiseler oldukça sade ve şık bir görünüm oluşturan büyük beden bir tesettürlü abiye modelidir. Elbisenin koyu bir tondan seçilmesi dantelin şıklığını daha da artıracaktır.

Tunik Takımlı Büyük Beden Tesettürlü Abiye Modeli:

Tunik Takımlı Büyük Beden Tesettürlü Abiye
Tunik Takımlı Büyük Beden Tesettürlü Abiye (Kaynak)

İçindeki elbisenin tamamen sade ve düz oluşu üzerine giyilen tuniğin duruşunu ve şıklığını artıran bir büyük beden tesettürlü abiye modelidir. Tuniğin ayrı, elbisenin ayrı giyilebilmesi kullanışlılığını ve elbiseye olan talebi artırmaktadır.

Büyük Beden Kıyafette Dikkat Edilmesi Gerekenler:

büyük beden tesettürlü abiye
büyük beden tesettürlü abiye (Kaynak)

Elbisenizin kumaşı esnek olmalı, kırışmaya karşı dayanıklı ve nefes alan bir özelliğe sahip olmalıdır. Sizi terletmemesine özen gösterin. Bunların dışında kumaşı mümkün olduğunca hafif olmalı, uzun süreli ve sık giyime elverişli olmalıdır.


Ev Sahibi

3 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir